tirsdag den 22. februar 2011

Forkert medicin???

De næste par uger gik med at vente på indkaldelse til Herning Sygehus Hjerterehabilitering. I mellem tiden synes jeg dog, at jeg fik det lidt underligt når min puls steg. Jeg blev lidt svimmel og havde kraftig puls af bare at gå en rask tur. Derfor gik jeg til min egen læge - jeg var blevet udskrevet fra sygehuset til egen læge. Mit blodtryk blev taget og det var stadig højere end normalt (end hvad det havde været før blodproppen). Jeg fik en blodtryksmåler med hjem, som jeg have på i 48 timer – hele tiden. Om dagen tog den trykket hvert 15. minut og om natten hvert 30. minut. Resultaterne blev gemt i maskinen, så lægen kunne udlæse dem senere. De 48 timer blev et mareridt, og jeg var super glad for at slippe af med måleren.
Lægen fik hurtigt kikket på resultaterne og kaldt mig ind til samtale – ”dit blodtryk er for højt, så jeg ændrer din medicin” var dommen.

Om det var ændringen af medicinen og/eller den nye medicin, ved jeg ikke, men jeg har lige siden kæmpet med hjerterytmeproblemer – som, jeg helt bestemt aldrig havde haft før. På grund af mit arbejde, så går jeg til flyvemedicinske lægeundersøgelser hvert halve år, og jeg har i mere end 22 år som pilot aldrig før haft problemer med hjertet. Disse hjerterytmeproblemer kæmper jeg stadig med den dag i dag, og har været skyld i mange ture ind og ud af både Herning og Skejby sygehuse.
Dette har fået mig til at miste tilliden til min egen læge og hans viden indenfor hjertesygdomme. Det er muligt han kan klare en influenza eller almindeligt forekommende ting, men jeg vil ikke spørge ham til råds vedrørende mit hjerte. Det er nok også derfor, at han er almindelig praktiserende læge og ikke specialist på et sygehus.
For en god ordens skyld vil jeg lige nævne, at den nye medicin blev taget fra mig første gang en læge efterfølgende undersøgte mig på Herning Sygehus, hvilket blev ca. to uger senere.

Jeg blev indkaldt til Hjerterehabilitering med start midt i oktober 2010. Normalt skulle jeg have startet med en lægeundersøgelse og en cykeltest, men af en eller anden årsag blev undersøgelsen og testen udskudt i nogle dage – dog fik jeg lov til at træne med.
Jeg konstaterede hurtigt, at mit hjerte ikke arbejdede, som det plejede. Jeg blev hurtigt stakåndet og lettere svimmel når min puls steg. Jeg kunne dog nemt kontrollere og mærke det, så jeg satte bare tempoet ned.
Den efterfølgende uge havde jeg så lægeundersøgelsen – og skulle også have haft cykeltesten. Lægen konstaterede meget hurtigt – ved bare at lytte til mit hjerte i hvile, at jeg havde rytme problemer – dobbeltslag. Dette blev også konstateret ved cykeltesten. Mange mennesker har dobbeltslag en gang i mellem, men jeg har det konstant i flere minutter, når pulsen kommer op. Det vil sige, at når jeg knokler derudaf med en puls på 140 (kan ikke komme højere på grund af medicinen), så dropper pulsen pludselig til det halve. Godt nok har jeg stadig 140 slag, men kun de 70 af dem er rigtige og kraftige nok til at transportere ilt rundt i kroppen. De andre 70 er for svage til at kunne måles.
Forestil dig, at arbejde for fuldt tryk på en kondicykel, og så pludselig kun få den halve ilt – så bliver man stakåndet og svimmel meget hurtig.

Lægen stoppede meget hurtigt cykeltesten og gav mig forbud mod at træne mere – foreløbig. Samtidig fjernede han den nye medicin og satte mig op i en af de "gamle" præparater.

Disse dobbeltslag må være opstået mellem konsultationen hos min egen læge og undersøgelsen på Herning Sygehus – ellers må jeg gå ud fra, at min egen læge også ville have konstateret dem. Derfor kan jeg kun tillægge dobbeltslagene den nye medicin, som min egen læge ordinerede – med mindre, at dobbeltslagene opstod af sig selv indenfor disse to uger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar